Compare Listings

En liten smakebit av Spania

En liten smakebit av Spania

Hver eneste dag bugner lokale markeder langs hele Costa Blanca av godt humør, nordisk pruting og ferske råvarer. De fleste markedene holder åpent mellom 9 og 14, men åpningstidene kan variere fra marked til marked. Nederst i dette innlegget finner du en god oversikt over hvilke markeder langs Costa Blanca som arrangeres de ulike dagene. Hvis du kunne tenke deg en smakebit av spansk kultur er disse lokale markedene garantert noe du ikke ønsker å gå glipp av.

I manges øyne er skalldyr, fisk og kjøtt, samt frukt og grønnsaker de råvarene som er gjevest å sikre seg på marked. Disse råvarene som selges på markedene er av svært høy kvalitet, og ofte mye ferskere enn du finner på spanske supermarkeder. Dette gjelder også blomster. Og da prisen som regel er lavere enn hos dagligvarekjedene er det mange spanjoler som velger å handle slike råvarer på marked. En tur på et lokalt marked vil gi deg et innblikk i denne spanske kulturen, og du vil kunne skimte de store kulturforskjellene som florerer i dagens samfunn.

Andre produkter som tilbys på markedene er blant annet krydder, oliven, nøtter, ost, klær, sko, belter og andre skinnprodukter som vesker og bager, smykker, kjøkkenutstyr, tepper og kortreiste malerier. For deg som er glad i duppedingser vil du garantert ikke kjede deg på disse markedene. Og la oss ikke glemme de mangfoldige lekene som tilbys. For småbarnsfamilier å tilbringe en formiddag på marked kan være et svært underholdene og fint avbrekk i ferien.

Fredagsmarkedet i Torrevieja (Avenida Delfina Viudes) er å regne som det aller største på Costa Blanca, og strekker seg over hele 80.000 kvadratmeter, med en totalkapasitet på opptil 700 boder. På de større markedene, som dette og som f.eks på ”Lemon Tree Market” i Guardamar på søndager, vil du ikke bare finne boder med produkter som klær, sko, vesker og lignende. Det vil bugne av matserveringsboder med alt fra rykende fersk Paella, til Churros og helstekt gris og kylling. Her kan du sette deg ned, hvile bena og nyte et glass med noe godt i, mens du er omgitt av noe av det koseligste Spania har å tilby.

 

 

 

MARKEDSOVERSIKT:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Callosa D’En Sarria Alhama de Murcia Benidorm Alicante Alfás del Pi Alicante Albir/Alfaz El Cisne
Denia Altea Callosa de Segura Cabo Roig Denia Almoradi Alicante
Elche Benidorm El Campello Gandia El Pareton Benissa Auto Cine
La Nucia Jalon Guardamar Gran Alacant Finestrat Calpe Benidorm
Parcent La Union (La Manga) La Mata Jávea Gata de Gorgos Callosa D’En Sarriá Cabo del Palo (La Manga)
San Pedro del Pinatar Los Alcázares Muchamiel Pego Los Alcázares El Algar (La Manga) Campo Guardamar
Santa Pola Mil Palmeras Ondara Rojales Los Montesinos Elche Ciudad Quesada
Orihuela Polop San Fulgencio Moraira Gandía Elche
Villajoyosa San Javier San Javier Oliva Los Narejoz La Nucia
Santiago de la Ribera Villajoyosa Pilar de la Horadada Mazarron Puerto Mazarron
San Miguel de Salinas Torrevieja Playa Flamenca San Fulgencio
Teulada Santa Pola
Totana Thomas Maestre (La Manga)
Torre Pacheco
Villajoyosa (Cala de Finestrat)