Compare Listings

Spania – Verdens sunneste nasjon

Spania – Verdens sunneste nasjon

Spania topper listen, knuser 168 land, og har blitt kåret til verdens beste land å bo i helsemessig. I følge Bloomberg’s helse-indeks (2019) er Spania det landet i verden hvor innbyggerne har desidert best helse. Indeksen inkluderer helsefremmende faktorer som påvirker forventet levealder, og straffer landene med høy tobakksbruk og overvekt. Den tar videre hensyn til miljøfaktorer, og inkluderer blant annet tilgang til rent vann og sanitær.

Spania blir etterfulgt av Italia på andre plass og Island på en god tredje. Sverige og Norge er også på topp 10, og plasserer seg på henholdsvis sjette og niende plass. Om det er paellaen, gazpachoen, klimaet, vinproduksjonen eller det gode helsevesenet som er utslagsgivende er noe uvisst, men det som er klinkende klart er at Spania på to år har klatret fra sjette plass og helt til topps i verden. Videre er det forventet at Spania vil være det landet med høyest gjennomsnittlig levealder i løpet av 2040.

Bloomberg, 2019: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-24/spain-tops-italy-as-world-s-healthiest-nation-while-u-s-slips

Related posts

Nye rekorder for spansk turisme i 2019

Utenlandske turister brukte hele 92,327 millioner euro da de avla sine visitter i Spania i 2019, en...

Les mer

”Halv pris” på feriebolig i Spania

Prisene på feriebolig ved Middelhavet ligger flere steder på rundt halvparten av hva de gjorde...

Les mer