Compare Listings

Hvorfor bør du kjøpe bolig langs Costa Blanca?

Hvorfor bør du kjøpe bolig langs Costa Blanca?

Med sine fantastiske omgivelser, over 320 soldager i året, og en månedlig gjennomsnittstemperatur fra 17-33 grader, har kystlinjen vokst seg til å bli et svært attraktivt område for både turister og andre ferierende.

Klimaet langs Costa Blanca regnes som et av de beste i verden, og med mest helsemessige fordeler, i følge Verdens Helseorganisasjon (WHO). Årsaken til den helsemessige fordelen bunner i tilstedeværelsen av to av Europas største saltsjøer, Laguna de La Mata og Salinas de San Miguel. Disse saltgruvene reduserer fuktigheten i luften, og den høye saltkonsentrasjonen sammen med temperaturen danner videre det ekspertene kaller for et ”mikro-klima” – et klima som er unikt for dette området og kun noen få andre områder i verden. Det solfylte ”mikro-klimaet” garanterer bedre velvære, og er spesielt gunstig for de som er uheldige å lide av astma, diverse hudlidelser som psoriasis og eksem, og revmatiske sykdommer som for eksempel leddgikt og artrose. Å kjøpe bolig langs Costa Blanca kysten vil kunne gi store helsemessige fordeler.

Costa Blanca er den spanske betydningen for ”Den hvite kyst”, og dette er ikke uten grunn. Costa Blanca preges av utallige vakre, hvite strender, hvorav over 80 av strendene har blitt anerkjent av det prestisjetunge flagget til EU som representerer kvalitet – renhet og forurensningsfritt. For å oppnå denne anerkjennelsen kreves det at strendene oppfyller en rekke miljø- og driftsstandarder etter EUs reglement.

I tillegg til å nyte det helsemessige klimaet langs kysten, bugner det av en rekke andre aktiviteter du kan glede deg over, både sportslige og kulturelle. Her snakker vi alt fra kulinariske opplevelser og shopping i lokale markeder til å nyte turer, dykking og surfing i vakre omgivelser. Er du en vinkjenner eller bare litt over gjennomsnittet glad i vin, kan et besøk til en lokal vingård kanskje være av interesse. For den golfinteresserte kan vi lokke med ikke mindre enn 30 golfbaner av ypperste kvalitet lokalisert langs Costa Blanca, blant annet Las Colinas Golf & Country Club som er på listen over topp 10 (av 150) golfbaner på den sørlige regionen av Spania.

Vårt største argument for hvorfor du skal kjøpe bolig langs Costa Blanca er at området er i vekst, med nybygg som settes opp over hele kysten. Etter krisen som rammet Spania fra 2008 til 2014 er markedsverdiene nå tilbake i vekst. Eiendomsmarkedet på Costa Blanca har vist seg å være sterkt robust siden 2016, og har hatt tre år med en jevn og stabil vekst. I 2018 valgte 103.673 internasjonale kunder å kjøpe bolig i Spania, hvorav 29,14% valgte å kjøpe langs Costa Blanca. Høyere etterspørsel øker prisene, noe som tilsvarte at eiendomsprisene langs Costa Blanca i 2018 økte med hele 6,49% i gjennomsnitt. Ekspertene spår videre positive utsikter for Costa Blanca eiendommer over de kommende årene.

Med bakgrunn i vår Research og ekspertise mener vi at alt ligger til rette for at du kan gjøre et godt kjøp langs Costa Blanca. Med hjelp av oss i Spaniaeie skal vi sammen finne din solfylte drømmebolig. Lykke til!

Related posts

Nye rekorder for spansk turisme i 2019

Utenlandske turister brukte hele 92,327 millioner euro da de avla sine visitter i Spania i 2019, en...

Les mer

Bli med i diskusjonen